حل تمرین نگارش چهارم|درس یازدهم:فرمانده دل ها

نگارش چهارم صفحه64

2-کلمه هایی را که در متن درس وجود دارد،پیدا کنید و یک بار از روی آنها بنویسید.

نفوذ-مقابله-شجاعت-بی وقفه-وحشت-سقّا-سقوط

3-با هر یک از کلمه های زیر یک جمله ی جدید و مناسب بنویسید.

وصف ناپذیر: شور وصف ناپذیری وجود مرا فرا گرفته بود.

تسخیر ناپذیر: اراده ی تسخیرناپذیر او تعجّب شیطان را برانگیخته بود.

خستگی ناپذیر: رضا پسری خستگی ناپذیر است و همین به موفّقیّت او کمک می کند.

صفحه65

1-بند سوم را با دقت بخوانید کلمه هایی که صدای«ز» دارند را پیدا کنید و بنویسید.

روزها-متجاوزان-مظلوم-آزادی-آرزو-رزمندگان-آماده سازی-ضربه-تسخیرناپذیر-فضا

اکنون کلمه های نوشته شده را با توجه به شکل های مختلف صدای«ز» دسته بندی کنید.

ز:روزها-متجاوزان-آزادی-آرزو-رزمندگان-آماده سازی

ظ:مظلوم

ضـ:ضربه-فضا

ذ:تسخیرناپذیر

2-با توجه به متن درس،کلمه های پنهان شده در جدول را پید کنید و بنویسید.

 

مرخصی

عملیات

مقابله

تصرف

مظلوم

صفحه66

2-در جدول زیر یک کلمه با کلمه های دیگر فرق دارد،آیا می توانید آن را پیدا کنید؟    می رفت

صفحه67

1-چرا نویسنده در سطر دوم بند اول،کلمه ی «اما» را به کار برده است؟

برای اینکه دو جمله را به هم وصل کند.

2-آقا ابراهیم بعد از نیم ساعت بازی کردن به بچه ها چه گفت؟

«بچه ها فکر نمی کنید الان دیروقته؟مردم میخوان بخوابن.»

3-ابراهیم در چه ورزش هایی مهارت داشت؟

باستانی-والیبال-کشتی

4-آیا خداوند دعای ابراهیم را برآورده کرد؟چگونه؟

بله-22 بهمن سال61 در فکه به شهادت رسید.

صفحه68

متنی بنویسید که سه بند داشته باشد.موضوع کلی متن«نان»است.برای این موضوع کلی،سه موضوع کوچک تر بنویسید تا موضوع هر یک از سه بند متن باشند.

موضوع هر بند را بنویسید.

بند اول:

روند پخت نان از قدیم تا کنون

بند دوم:

انواع نان

بند سوم:

نحوه ی پخت نان

متن:

نان یکی از بخش های جدایی ناپذیر وعده های غذایی ما ایرانیان است. روند پخت نان از گذشته تا کنون دچار تغییراتی شده است.قبل تر ها که شکل زندگی سنّتی تر بود،مادران خانه،هر روز صبح نان مورد نیازشان را با استفاده از تنور می پختند.با پیشرفت امکانات رفته رفته پخت نان از حالت دستی به ماشینی تغییر پیدا کرد.

نان انواع مختلفی دارد و در هر کدام از بخش های مختلف کشور عزیزمان ایران انواعی از آن پخته و مصرف می شود.از رایج ترین انواع نان در کشورمان می توانیم به سنگگ،بربری و لواش اشاره کنیم.

برای تهیه نان معمولا از آرد گندم استفاده می کنند.به این صورت که ابتدا خمیری متشکل از آرد،آب،تخم مرغ و گاهی اوقات شیر ساخته می شود و سپس خمیر ور آمده در حرارتی بالا پخته شده و به نان قابل مصرف تبدیل می شود.

حتما ببینید

حل تمرین فارسی نهم/فصل آزاد،درس پنجم:درس آزاد

فارسی نهم ، صفحه ی ۳۲ شماره ی ۹ ماندگار در آن زمان دوچرخه داشتم …

error: Content is protected !!