حل تمرین علوم پنجم|درس هفتم:چه خبر؟(2)

حل تمرین علوم پنجم|درس ششم:چه خبر؟(2)

پرسش متن صفحه 54

ما بوها و مزه های مختلف را چگونه احساس می کنیم؟

با استفاده از بینی و زبانمان

فعالیت صفحه 54

1-یک تکّه ی کوچک نان را روی زبان خود بگذارید.
آیا مزه ای را احساس می کنید؟خیر
2- نان را به آرامی بجوید؛

حالا چه مزه ای را احساس
می کنید؟

مزه ی کمی شیرینی
3- پس از خوردن نان، دهان خود را با آب بشویید و کمی شیر را به آرامی بنوشید؛ چه مزه ای را احساس می کنید؟

مزه شیرینی کم
کدام مزه را زودتر احساس کردید؟ شیر
4- اکنون دهانتان را دوباره بشویید.

زبانتان را بیرون بیاورید و در آینه ببینید. مشاهده های خود را بیان کنید.

زبان صورتی رنگ ما یک سری برجستگی ها و پرز هایی دارد.

  • از این فعالیت چه نتیجه ای می گیرید؟

روی زبان ما برجستگی ها و پرز هایی است که می تواند مزه ی غذا را تشخیص دهد. و وقتی غذا با آب یا مایع مخلوط می شود بهتر می توان مزه ی آن را فهمید.

گفت و گو صفحه ی 55

درباره ی پرسش های زیر در کلاس گفت وگو کنید.

  • ما کدام مزه ها را احساس می کنیم؟

مزه شیرینی ، شوری ، ترشی و تلخی

  • کدام مزه ها برای شما خوشایندترند؟

شیرینی

آزمایش کنید صفحه 57

شماره ی ظرف آیا مزه  را درست تشخیص داده است؟
بینی بسته بینی باز
درست نادرست درست نادرست
1
2
3
4
  • از این آزمایش چه نتیجه ای می گیرید؟ در کدام حالت راحت تر می توانیم مزه ها را تشخیص دهیم؟

هنگامی که بینی مان باز باشد.

گفت و گو کنید صفحه ی 57

چرا وقتی می خواهیم گلی را ببوییم آن را به بینی نزدیک می کنیم؟ در گروه خود در این باره گفت وگو کنید.

زیرا در این حالت ذره های معطر گل به بینی ما نزذیک تر است و تعداد یشتری از آن ها به بینی می رسد و ما بوی بیشتر و واضح تری را حس می کنیم.

پرسش متن صفحه 58

وقتی گلی را می بوییم، درون بینی مان چه اتّفاقی می افتد؟

ذره های بودار به گیرنده های بویایی می چسبند.
بوی موادّ گوناگون را چگونه احساس می کنیم؟

ذره های بودار به گیرنده های بودار می چسبند و با تحریک آن ها ما بو هارا حس می کنیم.

گفت و گو صفحه 58

درباره ی نقش بو در حفظ انسان از خطر، در هر یک از تصویرهای زیر گفت وگو کنید.

در هنگام نشت گاز با کمک حس بویایی می توانیم از این اتفاق باخبر بشویم و حتما و فورا باید گاز را قطع کنیم تا منجر به خفگی و اتفاق ناگوار نشود.

همچنین در هنگام پخت و پز ، اغلب می توانیم از بوی  غذا بفهمیم که  آیا غذا آماده است ، سوخته است یا هنوز پخته نشده است.

پاسخ پرسش صفحه 59

به پشت و کف دست خود نگاه کنید؛ چه چیزهایی مشاهده می کنید؟

از پوست پوشیده شده است.

گفت و گو صفحه 59

1- چرا پوست ما چرب می شود؟

به دلیل وجود غده هاب چربی در زیر پوست که در شکل صفحه 59 کتاب علوم پنجم می توان مشاهده کرد.
2 چرا پوست ما مرطوب می شود؟

به دلیل وجود غده های عرق در زیر پوست

کاوشگری صفحه 61

چند نقطه ی تماس را حس می کند؟
محّل آزمایش / فاصله ی میان     گیره ها یه میلی متر آزمایش با دو گیره آزمایش با یک گیره
2 4 6 8 10
پشت دست 0 0 0 1 2 0
کف دست 0 1 2 2 2 1
نوک انگشت 1 0 1 2 2 0
  • نتایج به دست آمده را با هم مقایسه کنید. از این آزمایش چه نتیجه ای می گیرید؟

حساسیت گیرنده های پوست در جاهای مختلف پوست متفاوت است.

  • براساس نتایج آزمایش، هر چه فاصله ی گیره ها کمتر شود، تعداد نقطه هایی که احساس می کنید، چه تغییری می کند؟

کم تر می شود.

  • کدام بخش دست حسّاس تر است؟ چگونه به این نتیجه رسیدید؟

نوک انگشتان حساس تر هستند. زیرا تجمع گیرنده های حسی در آن قسمت بیشتر و حساس تر هستند.

فکرکنید صفحه ی 62

افراد نابینا به کمک خطّ بِرِیل می توانند بخوانند. چرا این افراد برای خواندن از سرانگشتان خود استفاده می کنند؟

همانطور که در کاوشگری صفحه 61 خوندیم ، گیرنده های حس در نوک انگشتان بیشتر هستند و حساس تر می باشند در نتیجه افراد نابینا برای خواندن این خط که تعدادی نقطه برجسته هستند از سرانگشتانشان استفاده می کنند.

جمع آوری اطلاعات صفحه 62

برای حفظ سلامت پوست چه کار هایی باید انجام دهیم؟ در این باره اطّلاعات جمع آوری کنید و به کلاس گزارش دهید.

برای حفظ سلامت پوست می توان این اعمال را انجام داد مثل:

  • رسیدگی به پوست و استفاده از مرطوب کننده برای جلوگیری از خشک شدن پوست
  • استفاده از روغن های مفید و گیاهی برای طراوت پوست
  • جلوگیری از قرار گفتن در زیر آفتاب مستقیم به مدت طولانی
  • دوری از اشعه های مضر
  • استفاده از عینک ،ضد آفتاب و کلاه در برابر آفتاب
  • مصرف نکردن دخانیات و الکل
  • و از همه مهم تر شست و شوی صحیح صورت

 

حتما ببینید

حل تمرین انگلیسی هفتم/درس هشتم

انگلیسی هفتم ، صفحه ی ۴۵   listening and reading listen to the conversation and …

error: Content is protected !!